Compania de Apă Buzău a organizat în data de 30.05.2024 o vizită la Stația de Epurare Râmnicu Sărat, având ca invitați aproximativ 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Gheorghe Vernescu” din Râmnicu Sărat, insotiti de cadre didactice. Evenimentul face parte din Campania de informare si publicitate adresata copiilor implementată in cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău, în perioada 2014 – 2020”, un amplu proiect de investiții cu finanțare din partea Uniunii Europene.

Vizita a constat intr-un tur ghidat al Stației de Epurare Râmnicu Sărat in care le-au fost explicate elevilor procesele si o parte din tehnologia folosită în activitatea de epurare a apei uzate. Discuțiile au avut ca temă principală poluarea apelor si cum putem ajuta la protecția apelor și a mediului inconjurător.

La finalul vizitei, micii ”ecologiști” au primit materiale de promovare realizate in cadrul proiectului ce au constat în șepci, tricouri si pliante cu informații ușor de înteles despre economisirea apei si importanța protejării mediului inconjurător.