Compania de Apă Buzău a organizat a doua campanie de informare și publicitate adresată copiilor în cadrul “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Buzău, în perioada 2014 – 2020”, un amplu proiect de investiții cu finanțare din partea Uniunii Europene.

În perioada 28-29 septembrie 2023, peste 300 de elevi din mai multe localități, Gura Dimienii, Valea Părului, Mânzălești, Lopătari, Beceni, Săpoca, Cernătești și Mătești din județul Buzău au participat la activități distractive și interactive, concepute pentru a-i învăța despre importanța consumului responsabil de apă și protejarea mediului înconjurător.

Activitățile din cadrul campaniei au fost planificate ținând cont de nivelul de înțelegere și vârsta copiilor. Acestea au implicat, prezentări interactive și discuții cu participanții, toate având ca temă principală conservarea apei și a mediului.

În cadrul evenimentului, organizatorii au distribuit materiale de promovare ce au constat în ghiozdane, șepci, tricouri, caiete de matematică și dictando, pliante. Materialele de promovare au fost concepute într-un mod atractiv, adaptat vârstei copiilor, pentru a-i atrage și a-i informa mai bine. Pliantele conțineau mesaje simple și ușor de înțeles despre economisirea apei și importanța protejării mediului, fiind distribuite atât în timpul activităților, cât și în școlile participante.